Hoofdstuk

Shoppen

Shoppen is een van mijn favoriete bezigheden. Overigens niet van het type shoppen waarbij je winkel in, winkel uit, winkel in, winkel uit moet. Ik ben meer van het doelgericht shoppen: op internet checken wat ik wil hebben en dan naar de winkel om het (soms) te passen en direct te kopen.

Dat heeft me een hele collectie aan jurken, schoenen, tassen, jassen en andere onzin opgeleverd. Zoveel zelfs dat ik even genoeg heb geshopt. Voor mezelf dan he. Want nu komen er kittens in huis. En dat betekent natuurlijk dat ik een heel goed excuus heb om in alle hoeken en gaten van het web te zoeken naar leuke hebbedingetjes voor de twee nieuwkomers.

Vandaag kwam mijn allereerste bestelling binnen. Geen onbelangrijke, want kitten nummer 1 (weet jij een leuke naam) moet van ver komen. We halen haar op uit Waalwijk, en dat is vanuit Utrecht een uurtje rijden. De kans is klein dat ze meteen heel gek is op autorijden en het risico groot dat ze niet de hele weg rustig bij Jan op schoot blijft zitten, dus moet er een mandje komen.

Zo’n rieten ding heb ik altijd al leuk gevonden. En na wat zoeken bleek dat best betaalbaar te zijn. Enige nadeel: er zit geen lekker zacht kussentje in. Andere kopers bleken dat echter te hebben opgelost door een fleecedeken erin te leggen. En met dank aan Arke Fly én mijn moeders vele reizen, heb ik ook precies zo’n dekentje over. Dat komt dus goed. Ik vraag me wel af waarom de aflever doos zo groot moest zijn.

 

En het mandje

De komende tijd kunnen jullie rekenen op nog meer uitpakparty’s. Want een kans om te shoppen laat ik niet zomaar voorbijgaan!

4 Reacties ↓

4 Reacties op “Shoppen”

 1. Sal May 19, 2011 at 1:42 pm #

  Het is inderdaad raar dat er geen zachte bodem inzit. Zo´n rieten ondergrond ligt vast niet lekker. Maar als je dat zelf zacht kan maken, dan liggen ze vast goed. Mooie mand hoor!

 2. ilo (eh zorgmoeder) May 19, 2011 at 8:10 pm #

  Hahahaha! Nee een kussentje of dekentje je er weer apart bijkopen. 🙂 Maar je hebt wel een prachtmand. Ik hoop dat hij ook bengaal-proof is maar dat merk je wel vanzelf.

 3. Xaviera May 19, 2011 at 8:28 pm #

  @Sal: Ja, dat riet is toch leuker dan dat plastic!

 4. Xaviera May 19, 2011 at 8:28 pm #

  @ilo: Dat is een goeie vraag (bengaalproof :)) Dat gaat de tijd uitwijzen. Aanstaande vrijdag wordt hij eerst Maine Coon getest 🙂