Hoofdstuk

Kattenfluisteraar

Dat was spannend. Na een reis door Nederland voor adoptiekind 1, stond vandaag een afspraak met de verzorger van adoptiekind 2: de Bengaal. Ruim op tijd stapten we in de auto. We wilden een goede indruk maken en dus vooral niet te laat komen. Wie geeft nou zo’n prachtige kitten mee aan mensen die geen klok kunnen kijken?

Gelukkig werkte het verkeer goed mee en precies op tijd belde we aan bij de cattery. Een vriendelijke dame deed de deur open. We hingen ons jassen op en liepen de huiskamer binnen. Stiekem keek ik om me heen. Waar waren de kittens? Langs mijn been liep een pracht van een Bengaal, de moeder zo bleek later. En toen we eenmaal zaten werden ook de jonkies door de zorgmoeder aangereikt: 2 meisjes en 1 jongetje. Die laatste wilden wij graag mee naar huis. Wat een knappe kerel zeg.

Met nog maar 5 weken oud, waren deze kittens nogal bewegelijk. Een beetje spelen met elkaar, alles onderzoeken. Ja hoor, dit waren zeker Bengalen.

Shiri en Jan waren vanaf dat Jan ons leven binnen wandelde de grootste vriendjes. En ook nu weer bleek Jan een echte kattenfluisteraar. Voordat hij Bengaal kon zeggen, had hij er eentje op zijn schouder en 2 op schoot. Ons aanstaande jongetje lag zelfs zo lekker op die grote schoot dat hij het dutten niet helemaal kon laten.


En ja hoor, we zijn weer verliefd. We doen nu ons best om er een nachtje over te slapen. Maar eigenlijk weten we het al: we hebben een kameraadje voor ons meisje gevonden!

Omdat het katertje bleef bewegen, wilde fotograferen niet echt lukken. Ik heb maar een filmpje gemaakt.

[youtube]xh8IozaV6cY[/youtube]

8 Reacties ↓

8 Reacties op “Kattenfluisteraar”

 1. claartje May 16, 2011 at 8:04 pm #

  Wat een schatje!!!!!!!!!!!! Prachtige katjes wow!

 2. Xaviera May 16, 2011 at 8:04 pm #

  ja moooi he! Ik wilde bijna niet meer weg 🙂

 3. ilo (eh zorgmoeder) May 16, 2011 at 8:49 pm #

  Ah kiek nou. Zijn zusje die steeds in beeld wil. En Xaviera: je schrijft leuk! Je hebt humor! Was je zo zenuwachtig? Dat was niet mijn bedoeling hoor, sorry! Wordt het een lange nacht? 🙂 Zal ik hem anders gewoon maar op ‘pending’ zetten voor je? 🙂

 4. Xaviera May 16, 2011 at 8:52 pm #

  Ja het zusje is Pietje (petra) polaroid zoals we dat vroeger noemden 🙂

  En de nacht wordt inderdaad lang, maar als jij hem op pending zet…nou dan zou ik zomaar in dromenland een heel stel bengalen tegen kunnen komen en heeeeerlijk slapen 🙂

 5. ilo (eh zorgmoeder) May 16, 2011 at 8:53 pm #

  Doen we! Kan jij lekker slapen. Morgen even voor de vorm contact dan maar? 🙂

 6. Xaviera May 16, 2011 at 8:54 pm #

  Yesssssssssssssss! 🙂 Morgen contact dan regelen we de praktische zaken die nu al geregeld moeten worden. Super…ik maak hier thuis stiekem een kleine wave! 🙂

 7. Xaviera May 16, 2011 at 9:00 pm #

  über-awesome! Snel aan Jan laten zien 🙂